Vadell i Fullana en sumaren una més a Sant Llorenç

Aquest darrer cap de setmana el nostre calendari es limità a una activitat, però de ben popular. A Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca, tingué lloc la XIIIª Cursa ‘Malalts de Turmell’, de recorregut exigent però amb una organització impecable a càrrec del club esportiu homònim que enguany atragué a més de 250 participants repartits a les seves tres modalitats programades. 

A la prova principal, de 11,6 quilòmetres, s’imposaren Guillem Tomeu Vadell i Marga Fullana. El triatleta del VIVA Es Raiguer enllaçà la seva quarta victòria consecutiva a la cursa i aquesta vegada ho féu de forma imponent, en solitari des de gairebé el tret de sortida. GuiemTo arribà a meta de forma plàcida en 42:23, mentre que per darrere el pòdium es resolgué d’una manera mai desitjada. El tàndem perseguidor format per Alejandro Álvarez (Diana AC) i Sebastià Gelabert (GE Caldentey) comptà amb l’atac d’Álvarez en postulació de la segona posició, però quan mancava un quilòmetre i mig agafà un camí erroni que fulminà les seves opcions. Gelabert fou llavors segon amb 43:34, mentre que per darrere resultà el millor Daniel Espada (Sant Josep Obrer), amb 43:57. 

A categoria femenina, la incombustible Marga Fullana sumà un nou triomf a casa (en suma més de la meitat a l’historial de la prova) gràcies a una acceleració duta a terme al primer quilòmetre, que la deixà en solitari. La veterana del CE Gardenhotels signà la seva victòria amb 49:12, pels 49:45 de Leonor Font (CA Montuïri) i els 51:37 de Marga Adrover (CA Campos), guanyadora el 2021. 

A la prova de 6,6 quilòmetres ‘Running està de moda’ els millors foren Pedro Olmo (Amistat-NovomarHotel), tot i patir una caiguda, i Rosa Salas (Xtrem Calvià Triatló), amb temps respectius de 24:45 i 31:17. Miguel Ángel Varón i Toni Egidos, així com Maria Llull i Jessica Núñez completaren els pòdiums d’aquesta distància. 

Una posada en escena espectacular gràcies a l’animació i la locució, un canó de fum i confeti per l’exaltació del sus, i un avituallament de categoria, posaren el nivell a tot allò que, fora dorsal, fan d’una cursa popular tot un esdeveniment per a tenir marcat al calendari. 

Mijas 
Si bé només hi hagué una activitat regional al nostre calendari, l’atletisme balear no es limità a proves realitzades a les Illes. A 42ª Carrera ‘Feria de Mijas’ hi prengué part David Palacio, amb immillorable resultat. L’atleta del CAU Guadalajara es féu amb la victòria a la cursa principal gràcies a un temps de 12:48, sobre un recorregut de 4,1 quilòmetres. 

 

Resultats – XIII Cursa ‘Malalts de Turmell’ 
Imatges – Caty Pons, Elitechip, Dani Espada; CA Mijas