Tur i Serrano tancaren la nota internacional de juliol pel nostre atletisme a Oregon i Banska Bystrica

Si la plana internacional del mes de juliol fou iniciada pels nostres atletes veterans a Finlàndia, dos esdeveniments més exclusius foren els encarregats de completar aquest àmbit els darrers dies del mes. 

En primer lloc, Marc Tur competí al XVIIIè Campionat del Món Absolut, celebrat a Oregon (Eugene, EEUU) del 15 al 24 de juliol. L’eivissenc arribà disposat a continuar la seva bona trajectòria internacional després del seu excel·lent resultat als Jocs Olímpics de Tòquio l’any 2021, i després del seu retorn a la “nova” distància dels 35 quilòmetres a la Copa del Món per Equips de Muscat del passat mes de març. 

Malauradament, aquesta vegada el marxador balear patí la pitjor de les cares de la marxa atlètica: la desqualificació. Tur (PD Santa Eulària) començà a un ritme moderat, fora de les posicions de medalla a causa del fort ritme inicial del japonès Matsunaga i del grup perseguidor, però tot i això molt sòlid i a un ritme paulatinament progressiu que el projectava cap a un imponent rècord balear. Però l’acumulació d’avisos provocà que superat el quilòmetre 25 (en 1h45:57 i a un ritme de projecció per davall de les 2h30), rebés l’amonestació definitiva que l’obligava a aturar. Segur que hi haurà millor sort al Campionat d’Europa del proper agost. 

D’altra banda, la darrera internacionalitat balear del mes arribà de la mà d’una debutant. Si Tur signava la seva actuació diumenge 24, fou el dia següent, dilluns 25, quan Alba Serrano començà la seva participació a la quinzena edició del FOJE (Festival Olímpic de la Joventut Europea), que tindria lloc a la localitat eslovaca de Banska Bystrica. 

La campiona balear absoluta dels 400 metres, plata nacional Sub18 aquest 2022 (i bronze indoor), competí formidablement al seu debut internacional, primer amb un registre de 56.13 que li permeté classificar-se per la final (amb el quart temps de la ronda), cursa definitiva on fou sisena amb 55.76, a només tres dècimes de la seva marca personal. Enfilant la cloenda de l’esdeveniment, la jove del Diana AC també prengué part del ‘medley relay’ (100-200-300-400), on també corregué dues vegades: 2:15.20 a la semifinal i 2:13.45, per a la setena posició, a la final. 

World Police & Fire Games 
També aquesta darrera setmana de juliol tingueren lloc a la localitat neerlandesa de Rotterdam, els World Police & Fire Games, competició internacional que reuneix a professionals dels cossos de seguretat i protecció civil d’arreu del món en diferents modalitats esportives.

En aquesta ocasió, la competició d’atletisme comptà amb la participació del mallorquí Toni Abrines, qui formà part del quartet nacional que es penjà la medalla de bronze al relleu 4×400 masculí. Abrines, policía portuari i atleta del Speed Club, realitzà la quarta  i darrera posta en un excel·lent temps aproximat de 51.0, que permeté al seu equip registrar 3:43.56, i a només 0.46 de la plata (Brasil), pujar al pòdium en aquesta prestigiosa competició. 

 

Imatges – MiguelezTeam (RFEA), COE, A. J. Abrines