Tesuri i Pallicer imposen els seus dominis sobre l’asfalt de juliol

El calendari de ruta regional va sumant episodis amb les curses populars d’aquest mes de juliol i en aquesta tercera setmana de juliol s’han celebrat fins a cinc proves més. Proves a les quals algunes de les nostres atletes femenines han continuat imposant el seu domini quasi autoritari. 

La XXIIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom ha sumat dos episodis més a Menorca. Primer dimecres 20, a Fornells, la cursa ‘Festes de Sant Antoni’ deixà un triomf més per la veterana Maria Pallicer, guanyadora amb un temps de 12:00 pels 12:33 de Tònia Pons (Cecome Sant Lluís) i pels 12:54 de Laia Riudavets (CD Vas). La categoria masculina se l’adjudicà Mikel Aguirrebeña (Super Amara Bat) després d’un atractiu duel amb Rafel Quintana (Alaior Esport), 10:55 per 11:04, amb Daniel Pieres (Sant Lluís), tercer en 11:08. 

La cinquena etapa de la lliga popular menorquina tingué lloc el mateix dia 25, a Es Migjorn Gran… i amb gairebé els mateixos protagonistes. Pallicer (7:34) i Aguirrebeña (6:51) foren els líders de les dues categories absolutes, seguits igualment per Pons (7:51) i Quintana (6:55). EN aquesta ocasió, les terceres posicions correspongueren a Marta Orives (Menorca Trail Es Castell, 8:29) i Antonio Saavedra (Alaior, 6:57). 

I si Menorca té en Maria Pallicer la seva gran dominadora, podríem dir que el circuit mallorquí té la seva en la figura de Mari Luz Tesuri. L’argentina del CA Adidas suma triomfs per participacions, en el seu cas a més a més a ritme de rècords. Dos més s’apuntà en aquests dies previs a Sant Jaume. Dijous 21 fou a la XIVª Milla ‘Ciutat de Manacor’, on encapçalà un pòdium d’altíssim nivell amb 5:20, per davant de l’estrangera Isabell Sophie Illgen (MS Silence II, 5:24) i de la Sub20 Joana Mª Rigo (5:26), totes tres millorant folgadament l’anterior rècord de la prova de 6:03. Aquí la fita del rècord també s’aconseguí a la cursa masculina, i per partida doble, en una altra cursa d’alt nivell. Lluís Fullana (Unicaja Jaén-Paraíso Interior) repetí el seu èxit de 2019, aquesta vegada amb 4:20 (millorant els 4:27 de l’anterior rècord) i seguit del Sub23 Adrià Ceballos (FC Barcelona), 4:23, amb Thomas Houzet (VIVA Es Raiguer) tercer en 4:29. 

Només dos dies després, Tesuri repetí èxit i plusmarca a Llubí, a la XLI Cursa de Sant Feliu. Tot i els inicials intents d’oposició per part de Gemma Llabrés, l’argentina es mostrà molt sòlida al ritme que el rècord de la prova exigia, fins al punt de poder permetre’s amollar el ritme els darrers metres. Des de la sisena posició de la general, la deixebla de Mateu Cañellas signà 17:39 i millorà els 17:55 que Mavi García establí com a rècord el 2016. L’esmentada Llabrés (CA Palma) fou segona amb 18:16, i Maria Ramis (CA Montuïri), tercera amb 19:57. La cursa la comandà en solitari en tot moment Adrià Ceballos. El jove del FC Barcelona sortí valent en recerca del rècord, però en el seu cas hagué de desistir a la quarta de les cin voltes. Tot i així el seu triomf ja estava més que assegurat, i el certificà amb 15:41, amb Lucas Mola (ADA Calvià) segon en 16:01 i Adrián Guirado (PD Santa Eulària) tercer en 16:24. 

El calendari de ruta d’aquests dies quedà completat amb la XXI Milla ‘Trofeu de Portocolom’, celebrada aquest dilluns 25, dia de Sant Jaume. El tradicional marc del carrer Pescadors s’animà d’allò més amb quasi 200 atletes de totes les edats, especialment concorregudes les curses dels més petits. Al final del programa, les curses absolutes se les adjudicaren Joana Mª Rigo i Alex J. Duran. La Sub20 amb fitxa independent mostrà la seva bona mesura respecte la distància i s’imposà establint un nou rècord de la prova amb 5:19 (millorà els 5:20 de Mavi García del 2011). Completaren el pòdium femení Mª Àngels Mestre (Amistat-NovomarHotel) i Sara Pita (CA Manacor) amb temps respectius de 5:23 i 5:32. Quant a Duran, el Sub23 del Joan Capó Felanitx protagonitzà un vibrant duel amb Guillem Duran. L’encara plusmarquista de la prova (4:28 del llunyà 2008) cedí aquesta vegada per l’imponent final del jove local, qui es féu amb el triomf amb poderosos 4:31, segon millor temps de sempre. Duran (ADA Calvià) fou segon amb 4:35, i a molta distància, Óscar Navas completà el pòdium a l’esprint amb 5:05. 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Sant Antoni’ 2022 (Fornells, 20-Jul) 
Resultats (pendents de publicació) – XIV Milla ‘Ciutat de Manacor’ (21-Jul) 
Resultats – XLI Cursa de Sant Feliu (Llubí, 23-Jul) 
Resultats – Cursa ‘Festes de Sant Cristòfol’ 2022 (Es Migjorn Gran, 25-Jul) 
Resultats – XXI Milla ‘Trofeu de Portocolom’ (Felanitx, 25-Jul) 
Imatges – Gemma Andreu (MenorcaInfo.com), Dani Espada