Sant Lluís i un intens dissabte per a enfilar la fi de l’agost

La darrera setmana d’agost deixà quatre curses populars entre dimarts i dissabte: dia 24, Menorca celebrà una nova edició de la Cursa de Sant Lluís al sud de l’illa; mentre que dissabte capvespre Mallorca acollí les altres tres entre Palma, Alcúdia i Snt Llorenç. 

Dimarts, la XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom de Menorca donà la seva cinquena passa amb la cursa de Sant Lluís, la qual precisament calcà el pòdium de l’episodi anterior, celebrat tan sols quatre dies abans. Aquesta vegada sobre 3,6 quilòmetres, la prova principal tornà a tenir com a guanyadors absoluts a Joan Solé i Maria Pallicer. L’atleta Sub20 sumà un nou èxit al seu formidable estiu, aquesta vegada amb 10:48, pels 11:06 de Dani Pieres (Cecome Sant Lluís) i els 11:28 d’Antonio Godoy (AA Pratenc). Per la seva part, la ferrerienca es tornà a mostrar dominadora del circuit popular menorquí i s’anotà un nou triomf amb 12:18, pels 13:46 de Marta Orives (Sant Josep Obrer) i els 14:20 de Mónica Bosch (Artiem SC). L’esdeveniment comptà amb 190 participants de totes les edats. 

Ja dissabte, Mallorca visqué una hora frenètica amb la coincidència simultània de tres proves a distints indrets de l’illa. A Palma tingué lloc la segona edició del Trail de Son Quint, només cinc mesos després de la seva primera edició, posposada per les restriccions. Les millors condicions quant a la pandèmia permeteren la disputa de dues modalitats, 18 i 10 quilòmetres, que facilitaren un rècord de participació en 115 unitats. 

La prova llarga fou pel basc Ander De Luis, del Gaikar Kirolak, i per Silvia Piera, del Trail Movedre. EL guipuscoà es féu amb el triomf de forma imponent amb un temps de 1 hora, 21 minuts i 31 segons, i encapçalà un pòdium completat per José Luis mota (CM Matinam X Somiar) i Miguel Fernández Miniño (CM Mallorca), amb temps respectius de 1h26:13 i 1h27:33. Per la seva part, Piera gaudí d’un avantatge fins i tot molt major: el seu temps de 1h47:58 quedà seguit pels 2h04:32 d’Isabel Cabello i els 2h05:10 de Sara Fernández. La prova de 10 quilòmetres tingué un desenllaç més ajustat en categoria masculina, finalment a favor de José Antonio Guillén (ADA Calvià), amb 52:03. Óscar Rodríguez (52:17) i Joaquín Dosantos (53:30), completaren el pòdium. L’especialista Malen Barceló (CA Montuïri) fou la millor fèmina de forma incontestable, amb un temps de 59:51 des de la dotzena posició de la general. Alicia Conde (1h13:15) i Chary Pérez (1h15:41) foren les seves companyes damunt els calaixos. 

Una de les altres dues curses, a la part forana, fou la XIII Llego Malpas-Bonaire, al municipi d’Alcúdia. Després de la seva edició virtual de 2020, l’esdeveniment del nord de l’illa tornà al format tradicional amb una exitosa participació de més de 240 atletes de molt diverses edats, tot i tractar-se d’una prova de més de 9 quilòmetres. Els triomfs absoluts correspongueren enguany a Zigor Escobar i Karina Gómez. El triatleta local, de les files del VIVA Es Raiguer, dominà la prova des del primer quilòmetre, i avançà en solitari inaccessible fins la meta, la qual creuà amb un temps de 31:24. Molt a prop quedà Rafael Ángel (Amistat-Novomarhotel), el millor del grup perseguidor qui tan sols quedà a sis segons (31:30), amb Adrián Herrer, també del Raiguer, tercer amb 31:46. El jove Hamza Jafellah, encara Sub18 de primer any, fou quart amb 32:37, en una nova demostració del seu potencial. Quant a Gómez, la pollencina especialista en proves de trail, la millor balear al nacional per autonomies de principis de mes a La Palma, donà continuïtat al seu gran estat de forma amb una imponent victòria des de la vuitena posició de la general amb un temps de 35:01. Completaren el pòdium Chloe Serra (37:39) i Nicola Haelbig (37:56). 

Tancà la terna de proves de dissabte la reedició de la ‘Malalts de Turmell’, cursa celebrada a Sant Llorenç des Cardassar la qual arribà enguany a la seva dotzena edició. Organitzada per l’entitat homònima, la prova simplificà el seu programa únicament a la prova llarga (11,6 quilòmetres) i a una distància reduïda en modalitat de marxa nòrdica. La cursa principal fou per tercer vegada consecutiva per Guillem Tomeu Vadell, tot i que enguany comptà amb l’omnipresent companyia de Francesc X. Gornals. Els atletes de l’Ibiza Half Triathlon i del CA Campos compartiren l’arribada a meta amb un temps de 41:05, amb Javier Menta (Zumeatarra), tercer en 41:47. La victòria femenina fou per Marga Adrover, qui després de quatre pòdiums a les darreres edicions assolí finalment el calaix més alt amb un notable temps de 49:05. La veterana Marga Umbert (CA Manacor) i la seva companya d’equip Marilena Socías, completaren el pòdium d’honor amb 52:47 i 54:43 respectivament.

 

Resultats – Cursa de Sant Lluís 2021 
Classificació provisional – XXII Lliga de Curses d’Estiu (a 25-Ago) 
Resultats – XIII Llego Malpas-Bonaire 
Resum gràfic (Dani Espada) – XIII Llego Malpas-Bonaire 
Resultats – XII Cursa ‘Malalts de Turmell’ 
Resultats – II Trail ‘Son Quint’ 
Elitechip, Caty Pons, Dani Espada