Pinacchio, Merzougui i Tur sumaren petjades internacionals a Múnich

El XXVIè Campionat d’Europa Absolut celebrat la setmana del 15 al 21 d’agost a la ciutat alemanya de Múnich deixà una triple representació balear que sumà noves fites pel nostre atletisme. Lucía Pinacchio, Marc Tur i Abdelaziz Merzougui competiren per #EspañaAtletismo per a culminar de distinta manera la seva temporada d’estiu. 

Qui primer actuà fou Abdelaziz Merzougui. L’atleta de l’ADA Calvià tornà a un campionat continental després de les seves participacions a Helsinki 2012 i Àmsterdam 2016, on fou 4t i 12è als 3.000 m/obstacles; però aquesta vegada ho féu a la prova reina de l’asfalt, la marató. El seu il·lusionant debut a València el passat desembre (en excel·lents 2h08:52), foren una bona referència pel deixeble de Johny Ouriaghli, però malauradament, tot i la bona preparació de l’esdeveniment, el balear no trobà les millors sensacions. Al pas pel quilòmetre 10 ja deixava valuosos metres respecte el cap de cursa. Metres que tot i els seus esforços es consolidaren als darrers dos terços de cursa. Merzougui completà dignament la seva actuació en 2h19:47, en la posició 42ª i com 5è integrant classificat de l’equip nacional, un combinat que pujà al pòdium com a tercer d’Europa. 

El segon de competició fou torn dels 35 quilòmetres marxa on competiria Marc Tur. L’eivissenc arribava a Múnich dispost a refer-se de la desqualificació soferta al mundial d’Oregon tres setmanes abans. Però la sort no canvià en aquesta ocasió pel marxador pitiús, qui després d’una primera meitat de prova en regular progressió (parcials de 5 Km en 23:07, 21:29, 21:33 i 20:44), al pas pel quilòmetre 23 tornà a patir la crueltat del reglament. Desqualificat. En el cas de Tur, aquesta fou la segona actuació a un continental absolut, després de ser 22è als 50 Km en l’edició de Berlín 2018. L’adaptació del diploma olímpic (Tokyo2020) a la “nova” distància dels 35 quilòmetres haurà de continuar. Estam segurs que ho aconseguirà ben aviat. 

Completades les actuacions masculines sobre l’asfalt de Múnich, l’atletisme balear quedà pendent de la debutant. Lucía Pinacchio, campiona nacional absoluta de 800 metres 2022, debutaria dijous 18 a un continental absolut… i de quina manera. La Sub23 del FC Barcelona demostrà que lluny de tenir por a la dmiensió de l’esdeveniment a la història d’un estadi com l’olímpic de Múnich, protagonitzà una primera sèrie eliminatòria pel rècord: ambiciosa i fent gala de la seva competitivitat que res hagué d’envejar a les més expertes. Després d’un pas per la primera volta per davall del 59 segons, la deixebla d’Arturo Martín reservà per la darrera recta i aconseguí progressà magistralment fins a la tercera posició, de classificació directa. Només al darrer metre perdè aquesta condició, però el seu quart lloc suposà el millor dels temps de repesca per les semifinals… amb 2:01.63! Marca personal i millor marca balear Sub23, que milloraven els seus propis 2:02.52 en 0.89! 

L’actuació de Pinacchio a la primera ronda meravellà i il·lusionà, però maluaradament, les semifinals de divendres foren una mostra més cruel de l’exigència d’un campionat com aquest. Començà ben situada a coa de grup, però en cap moment aconseguí progressar. A la segona de les dues semifinals fou vuitena amb el setzè temps de la ronda, 2:06.82. Una dosi de realitat que no ha de minvar en absolut el valor del gran debut continental absolut de la mallorquina, qui ha posat a Múnich una cirereta ben brillant a la seva espectacular temporada. 

 

Imatges – MiguelezTeam (RFEA)