Pallicer culminà la seva tirania estival a Es Mercadal

Com la setmana prèvia, la segona de setembre deixà dues proves components de la XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom, les dues darreres d’aquesta edició de l’esdeveniment organitzat per Elitechip i el Consell Insular de Menorca. 

La primera d’elles fou dimecres 8, a Alaior, la Cursa de Cala en Porter. A prop de 120 participants de totes les edats prengueren part del seu programa, i a la cursa principal, sobre 3m8 quilòmetres, els millors foren Jonathan Carreras i Maria Pallicer. El corredor de l’Alaior Esport precedí per pocs segons a Rubén Bobillo (Cecome Sant Lluís), 13:40 per 13:44, mentre que el pòdium el completà Alexandre Urbina (Malift Mallorca Trail) amb 13:51. I només dos segons després arribà Pallicer. La ferrerienca sumà un triomf més en la seva imparable ratxa de victòries a la Lliga. Des de la quarta posició de la general, la ferrerienca es mostrà més autoritària que mai amb 13:53, deixant Marta Orives (Sant Josep Obrer), segona amb 16:21, i Lita López (Avinent Manresa), tercera amb 16:55. 

La novena i darrera etapa de la Lliga seria quatre dies després, diumenge 12, a Es Mercadal, amb la celebració de la Cursa ‘Festes de Sant Martí’. Aquí foren més de 150 els atletes, menuts i joves, adults i veterans, que prengueren part de la cursa decisiva. I sobre la prova principal, aquesta vegada de 2,4 quilòmetres, Dani Pieres i Maria Pallicer foren els darrers campions de la Lliga 2021. En el cas de Pallicer, novament molt a prop del pòdium de la general, la ferrerienca tancà la seva “lliga perfecta”, amb el seu novè triomf de nou curses disputades, des de la cinquena posició de la general amb un temps de 8:02. Les seves companyes de pòdium foren les mateixes que pocs dies abans: Orives, segona amb 9:30, i López, tercera amb 9:34. Quant al triomf de Pieres (Cecome Sant Lluís), quedà segellat amb 7:48, pels 7:52 del Sub20 Jordi Villalonga (Artiem SC) i pels 7:57 de Nil Cubas (L’Hospitalet Atletisme).

La XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom quedà resolta amb Maria Pallicer com a dominadora inqüestionable del circuit, amb els seus nou triomfs sobre les nou proves disputades. A la categoria Élite masculina el millor fou Enric Pons (Cecome Sant Lluís), ja que el seu company d’equip Dani Pieres, tot i tenir millor balanç de resultats absoluts (tres victòries i tres segons llocs), fou guanyador M35, categoria de la seva inscripció. Altres noms que ressonaren amb força com a guanyadors de la Lliga per la seva regularitat foren Marta Orives (F35) i Lita López (F45) entre les categories femenines, i Jonathan Carreras entre els homes, el millor dels no federats. 

Inca 
L’horabaixa de dissabte 11 deixà l’única activitat de la delegació de Mallorca del cap de setmana. Es tractà de la III Cursa i Marxa per la Prevenció del Suïcidi, esdeveniment de presa de consciència amb motiu de la diada mundial homònima celebrada el dia abans. 

La cursa, de 5 quilòmetres de recorregut, comptà amb més d’un centenar de participants, a més a més de la pluja com a convidada espontània. Els guanyadors absoluts foren Hamza Jafellah i Stephi Flores. El jove del New Wave Bicicletes demostrà novament ser una figura d’interessant projecció i s’imposà de forma imponent amb un temps de 18:13. L’acompanyaren sobre el pòdium Andrés Flórez i Simon Myatt, amb 18:48 i 19:01 respectivament. Per la seva part, Flores (CE Total Team) sumà un nou èxit amb notable dominància. Els seus 21:28 precediren els 22:26 de Raluka Ungureanu i els 24:19 de Catalina Preto. 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Cala en Porter’ 2021 (8-Set, Alaior) 
Resultats – Cursa ‘Festes de Sant Martí’ 2021 (12-Set, Es Mercadal) 
Classificació final (provisional) – XXII Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom 
Resultats – III Cursa i Marxa per la Prevenció del Suïcidi (11-Set, Inca) 
Elitechip, Toni Pons Barro (Facebook), Ramón Mulet (Facebook)