Moll i Pallicer es mostraren com els més forts a la festa de l’asfalt de Ciutadella

Els atletes Tòful Moll i Maria Pallicer es feren amb el triomf a la XXI Mitja marató ‘Illa de Menorca’, celebrada aquest diumenge a la localitat del ponent menorquí. Amb una participació superior als 400 atletes de totes les edats entre les distintes curses programades, la prestigiosa prova ciutadellenca es convertí en una nova festa sobre l’asfalt que tingué atractius duels per una banda i imponents victòries per l’altra. 

En el cas de la prova principal, els 21,098 quilòmetres, hi hagué de les dues castes. A categoria masculina es pogué gaudir d’una prova disputada, igualada fins gairebé el seu darrer quart. Fins llavors, el cap de cursa el composaren Tòful Moll i els corredors del Cecome Sant Lluís Juan Moreno i Dani Pieres. Però al tram decisiu Moll es mostrà més fort, i s’adjudicà la victòria amb un temp de 1 hora, 15 minuts i 32 segons. Moreno, qui ja guanyà al 2017, fou segon amb 1h15:56, mentre que Pieres completà el pòdium amb 1h16:23. 

Pel que fa a la categoria femenina, fou testimoni d’una exhibició sense precedents: al gran estat de forma de la guanyadora Maria Pallicer, amb un temps de 1h21:59 des de la dotzena posició de la general, s’hagué de sumar l’absència d’altres especialistes que donaren lloc a una diferència de quasi 20 minuts respecte les altres ocupants del pòdium. Aquest honor el protagonitzaren Teresa Álvarez i Xisca Gomila, amb temps respectius de 1h41:10 i 1h44:45. Aquest és el cinquè triomf de Pallicer a la prova principal en aquesta segona etapa de la seva trajectòria, després d’enllaçar les victòries de 2016 a 2019. 

La prova de 10 quilòmetres, en el seu desè aniversari comptà amb dos triomfs imponents gràcies a Sergi Reurer i Maria Fiol. El corredor de l’Alaior Esport exhibí el seu gran estat de forma actual i no donà opció a alternatives, per a fer-se amb la victòria amb 34:02. Quedà acompanyat al pòdium pel seu company d’equip Jonathan Carreras (36:17) i per l’atleta del CE Island Sport Toni Florit (36:43). Respecte a Fiol, la corredora del Menorca Trail Es Castell també gaudí d’un ampli avantatge, major fins i tot que el de Reurer. Al seu bon temps de 39:49, signat des de la catorzena posició de la general, el seguiren els 42:59 de Mónica Bosch (Artiem SC) i els 43:02 de Tònia Pons (Cecome Sant Lluís). 

Les curses populars comptaren amb més de 120 participants de totes les edats, i a la distància d’adults, els millors foren aquest pic Mrc Rochelt i Maria Arguimbau, amb temps respectius de 15:10 i 20:10. 

Sobrassada
Un altre front d’activitat en ruta d’aquest cap de setmana es donà dissabte horabaixa a l’eivissenca Santa Eulària des Riu, amb la XIIIª Cursa de Sa Sobrassada. Les festes de Santa Gertrudis recuperaren, després d’un any d’absència per la pendèmia, aquest entretinguda prova de mitja marató per equips. 

Una vegada realitzades les animades proves infantils, la prova principal deixà bons rendiments i bones col·laboracions que repartiren els premis a les distintes categories. Enguany destacà especialment Anass Bourass, qui registrà en el format individual un temps de 1h13:30. D’altra banda, els millors equips foren els integrats per Rubén Torres, César Rodríguez i David Grille a categoria masculina (temps total de 1h14:34) i el format per Indre Barkute, Susana Sevillano i Ellen Montanari (1h28:41) en categoria femenina. 

 

Resultats – XXI Mitja marató ‘Illa de Menorca’ 
Resultats – XIII Cursa de Sa Sobrassada (20-Nov, Eivissa) 
Elitechip, Francisco Pons, Ángel Vergara