Menorca visqué el final atlètic del seu estiu a Ferreries, amb Quintana i Pallicer com a campions

Aquest segon cap de setmana de setembre Menorca visqué el gran final de festa pel seu atletisme popular. Divendres 9 i diumenge 11 tingueren lloc els dos darrers episodis de la XXIIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom, esdeveniment que aconsegueix viure l’estiu d’una manera alternativa i saludable pels habitant de l’illa menorquina. Han estat un total de 12 proves que han tingut escenaris a tots els municipis de l’illa, un circuit que començà el passat 10 de juliol a Ciutadella, i que dos mesos després a conclòs a Ferreries amb Rafel Quintana i Maria Pallicer com a guanyadors. 

La darrera prova parcial tingué lloc divendres 9 a Cala en Porter, llogaret d’Alaior. La cursa pròpia de les seves festes populars tingué com a guanyadors a Nil Cubas i a Maria Pallicer. El corredor del Cecome Sant Lluís s’imposà amb 8:28 per davant de Juan Moreno (8:31) y Javier Sintes (Menorca Trail Es Castell, 8:45). Per la seva part, Maria Pallicer singà el seu “onze d’onze” particular de victòries des de l’onzena posició i un temps de 9:25, pels 10:31 que compartiren les atletes del Menorca Trail Marta Orives i Maria Fiol. 

Només dos dies després tingué lloc la gran final del circuit a Ferreries, com a escenari de la cursa amb major participació, com és tradició. En aquest acte final es fregaren els 190 classificats de totes les edats i deixà com a guanyadors a Dani Pérez (Malift MallorcaTrail) i, com no podia ser d’altra manera, Maria Pallicer. La ferrerienca es coronà a casa deixant una targeta estiuenca impecable, amb una dotzena de victòries al circuit, aquí amb un temps de 11:58. Marta Orives i Maria Fiol, ambdues del Menorca Trail, tornaren a completar el pòdium amb el mateix temps de cursa, 12:59. Precisamente foren elles tres les mateixes atletes que ocuparen els calaixos a la classificació final, categoria èlit, de la lliga. 

Quant a Pérez, aconseguí un triomf ajustat per davant Juan Moreno, 10:58 per 11:00, mentre que Dani Pieres (Cecome Sant Lluís) fou tercer amb 11:03. En el cas de la categoria èlit masculina, el guanyador final fou Rafel Quintana. L’atleta de l’Alaior Esport tregué profit del seu bon inici de la seva bona regularitat, especialment al mes de juliol, on aconseguí quatre segons llocs. Al seu costat al pòdium de la lliga quedaren Enric Pons (Menorca Trail) i Borja Coll. 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Cala en Porter’ 2022 (Cala en Porter, Alaior, 9-Set) 
Resultats – Final de la XXIIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom (Ferreries, 11-Set) 
Classificació final de la XXIIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom 
Imatges – Tolo Mercadal, Gemma Andreu (Menorcaaldia.com)