Menorca i Irlanda oferiren els dos fronts d’activitat amb què obrí setembre

El primer cap de setmana de setembre dues activitats atlètiques de distint àmbit comptaren amb la participació dels nostres atletes. Com a activitat regional, ja dijous 1, tingué lloc una nova edició de la Cursa popular ‘Festes de Gràcia’, a Maó, desena etapa de la XXIIIª Lliga de Curses d’Estiu per a Tothom promoguda pel Consell Insular de Menorca i Elitechip. 

La prova comptà amb més de 230 atletes de totes les edats participants a les diferents curses celebrades. A la principal, els guanyadors absoluts foren Heaven Núñez i Maria Pallicer. El català del CA Igualada aconseguí afegir un altre nom al llistat de guanyadors del circuit en categoria masculina, en el seu cas amb un temps de 12:57, pels 13:02 d’Antonio Saavedra (Alaior Esport) i els 13:05 d’Antonio Godoy (Pratenc AA). 

Per part de Pallicer, la intractable ferrerienca no permeté alternativa a la seva hegemonia. Nova victòria, i ja són deu, aquesta vegada des de la desena posició de la general i amb un notable temps de 13:30. Les companyes del Menorca Trail Es Castell Maria Fiol i Marta Orives completaren el pòdium femení amb temps respectius de 14:51 i 15:15. 

La popular lliga estiuenca menorquina viurà aquest proper cap de setmana el seu desenllaç amb les dues darreres proves d’aquesta edició: divendres 9, penúltima prova a Cala en Porter, i diumenge 11, la gran final que coronarà als millors de l’estiu sobre l’asfalt menorquí. 

Clommell 
L’altra activitat del cap de setmana amb protagonisme pels atletes balears ens dugué a la localitat irlandesa de Clonmel, on es disputà el XXIè Campionat del Món de Trail Màster, esdeveniment que comptà amb la participació de cinc atletes illencs. 

El millor resultat l’aconseguí la mallorquina Marga Fullana. La F50 del CE Gardenhotels demostrà a les Comeragh Mountains que ha recuperat la seva millor versió i es proclamà subcampiona del món de la categoria, i a només 19 segons del títol mundial. Sobre el recorregut de 10,5 quilòmetres, amb 635 metres de desnivell positiu, la llorencina invertí un temps de 57:24 en la seva actuació, la qual li permeté pujar a un nou pòdium internacional. A la mateixa prova, Maria Ramis (CA Montuïri) es classificà en meritòria sisena posició amb un temps de 59:32, una actuació que col·laborà en primer terme del bronze que aconseguí l’equip nacional. 

La representació masculina al campionat deixà més deixebles del grup d’entrenament de Manolo Picó. Ell mateix (CA Montuïri) es classificà 21è a la categoria M50 amb un temps de 56:18, mentre que Jaume Quetglas (Malift MallorcaTrail), finalitzà en la 30ª posició M40, gràcies a un registre de 57:10. Qui completà l’actuació balear a Irlanda fou José Antonio Arnau, del CA Andratx, qui participà a la prova de 8,4 quilòmetres (509 metres de desnivell positiu) i a la qual aconseguí la 20ª posició a la categoria M60, amb un temps de 53:04. 

 

Resultats – Cursa popular ‘Festes de Gràcia 2022’ (Maó, 1-Set) 
Imatges – Tolo Mercadal (Deportesmenorca.com), Manuel Picó