El Meeting Toni Bonet posarà la nota de luxe en un carregat cap de setmana

Una nova edició del Meeting Toni Bonet, prova de pista dins del calendari RFEA, serà l’esdeveniment més mediàtic d’aquest cap de setmana amb una reunió que tornarà a programar la promoció de l’atletisme insular amb l’actuació d’atletes d’àmbit internacional. 

Curses de 300, 400, 500, 1.000 i 3.000 metres posaran la nota local i popular a la primera part de l’esdeveniment a la pista de Can Misses, a partir de les 16:30 i fins les 18:15, hora en què els més menuts gaudiran les seves sèries de 300 metres. Però ja entre les proves locals ja tindran lloc les semifinals d’una de les més esperades d’aquesta edició del Toni Bonet, els 110 metres tanques. 

L’especialitat, de formidable salut en l’actualitat a nivell tant balear com nacional, disposa un cartell de figures de primera filera nacional, encapçalat per Orlando Ortega, subcampió olímpic als Jocs de Rio 2016. Acompanyaran a Ortega especialistes com Daniel Cisneros o Kevin Sánchez, però també els estandards de la modalitat actualment a les Illes, Carlos Oses, Sebastián Llodrà i Yidiel Contreras. 

A les 17:25 tindrà lloc el concurs de la tarda, el salt de llargada tant masculí com femení, mentre que a partir de les 18:05 es desenvoluparan les curses absolutes de 200, 800, 2.000 i 3.000 metres, amb la final dels 110 m/tanques com a gran colofó. Aquí trobarem duels i participacions ben atractives com les de Nerea Bermejo i la mallorquina Esperança Cladera als 200, Andrea Jiménez i Sara Gallego als 400, Mireya Arndeillo i les mallorquines Daniela García i Lucía Pinacchio a uns 800 estel·lars, o Manar Khanfour, Lucía Rodríguez i Águeda Muñoz (amb el permís de la formenterenca Andrea Romero) als 2.000 metres. Al programa masculí, més enllà de les tanques, posaran l’espectacle Óscar Husillo i Ignacio Sáez, juntament amb els caribenys Yancarlos Martínez i Héctor Allén, a un doble hectòmetre d’alt voltatge, Adrián Ben, Pablo Sánchez-Valladares i Saúl Martínez a un 800 vibrant, o un 3.000 amb un cartell que farà les delícies de tots els assistents just abans de la final de les tanques: Toni Abadía, Kevin López, Pol Oriach… i el català Adel Mechaal com a gran favorit. 

Sota la direcció tècnica del CA Pitiús, el Meeting Toni Bonet vol demostrar aquest dissabte perquè és i ha de continuar sent una de les reunions de pista més importants del calendari nacional a l’aire lliure. Com a gran novetat d’aquesta edició, el Meeting Toni Bonet podrà seguir-se en directe via streaming a través del canal de YouTube de IB3. 

Insulars i populars 
Tot i ser el Toni Bonet l’esdeveniment amb major focus del cap de setmana, el calendari autonòmic celebrarà altres múltiples esdeveniments tant de pista, com de ruta i trail. La delegació de Mallorca celebrarà al CTEIB els insulars Sub16 i Sub18 (dissabte a doble jornada) i Sub14 (diumenge dematí), així com les curses populars de Sa Quarterada (dissabte dematí a Santa Maria), la Fira de Maig (dissabte horabaixa a Campos) i la Cursa Cooperativa CIDE (diumenge dematí a Palma). A més a més, la ciutat de Palma acollirà diumenge dematí una nova edició de la Palma SkyLine, prova de trail amb dues distàncies. 

D’altra banda, la delegació menorquina celebrarà un nou control de pista a Maó aquest dissabte horabaixa, i la Cursa ‘Fortaleza de la Mola’ diumenge dematí. Quant a Eivissa, tot i el gran protagonisme del Toni Bonet, no serà l’única activitat del cap de setmana: aquest divendres ja ha tingut lloc a Can Misses un breu control de proves… bon escalfament del sintètic pitiús per a la gran festa d’aquest dissabte. 

 

Web – Meeting Toni Bonet 
Llistat d’inscrits 
Retransmissió en directe – IB3 YouTube (dissabte 7 a partir de les 16:20)