Manacor mostrà l’atletisme més social; Sigueni, García Tena i Romero Escandell signaren els èxits més enllà de les Illes

A més a més de la intensa activitat a Menorca, aquest segon dissabte de setembre, dia 10 i coincidint amb el Dia Mundial per la Prevenció del Suïcidi, tingué lloc a Mallorca una nova edició de l’esdeveniment per aquesta causa. La IV Cursa i Marxa per la Prevenció del Suïcidi tingué lloc a la Viva Verda de Manacor, sobre un recorregut de 5 quilòmetres, i a William Aveiro i Bel Duran com a guanyadors. 

El corredor eivissenc del +QTrail tornà a l’activitat demostrant que no ha perdut gaire forma i molt manco de la seva competitivitat. Aveiro es féu amb la victòria amb un temps de 17:21, pels 17:41 de Miquel Muntaner i els 17:57 del jove Sub16 del Siurell-Sa Sini Daniel Oliver. Quant a Duran, la manacorina del Mou-Te Running Club s’imposà a casa gràcies a un temps de 21:19, amb el qual precedí en poc més de mig minut a la guanyadora de 2021, Stephi Flores (CE Total Team, 21:51). Completà el pòdium Gemma Galcerán, també del Mou-Te, amb 22:39. 

Aquesta prova de tan important component social fregà el centenar i mig de participants a la seva prova correguda, però en sumà molts més a la modalitat de marxa, fet que ajudà a donar una major visibilitat a la causa de l’esdeveniment organitzat per AFASIB, l’organització Estel de Llevant i l’Ajuntament de Manacor. 

D’altra banda, el mateix dissabte dematí tingué lloc la vuitena etapa del IX Circuit de Curses Familiars per la Serra que organitza i fomenta el Consell de Mallorca. Aquesta vegada, els més menuts i les seves famílies pogueren gaudir de l’entorn rural i d’una activitat esportiva saludable i ben compartida al municipi de Banyalbufar. El penúltim episodi d’aquesta edició 2022 del circuit tindrà lloc a Puigpunyent, el proper dissabte 15 d’octubre. 

Bajo Pas i Pescara 
El cap de setmana també deixà noves actuacions dels nostres atletes mès enllà de les Illes. I molt rellevants, de fet. El mateix dissabte 10, Oruña de Piélagos, a Cantàbria, celebrà el seu XXXV Medio maratón Bajo Pas al qual Hicham Sigueni es féu amb una prestigiosa victòria amb un temps de 1h04:54. El corredor de l’ADA Calvià a cosneguí quedar-se en solitari fins i tot abans del quilòmetre 10 i la resta de la seva actuació ja fou una cabalgada imparable fins a la meta. Precisament, Sigueni succeeix amb el seu triomf al seu company d’equip Abdelaziz Merzougui, qui un any abans al mateix circuit es proclamà campió d’Espanya de la distància. 

L’altre front d’activitat ens dugé encara una mica més enfora. Concretament a la localitat italiana de Pescara, on tingué lloc la quarta edició del Campionat Unió Mediterrània Sub23, la qual comptà amb dues de les nostres flamants campiones nacionals de la categoria. Daniela García (New Balance Team) sumà una internacionalitat més amb #EspañaAtletismo i competí als 800 metres, on en una carrera tàctica es classificà en 5ª posició amb 2:09.84. Això dissabte, perquè diumenge participà del relleu 4×400 que tancà el campionat, a la segona posta, que ajudà al quartet nacional a fer-se amb la medalla de plata amb un temps de 3:43.21. L’altra representant balear a l’esdeveniment fou Andrea Romero. La jove de la JA Elche, campiona nacional Sub23 als 5.000 metres, no trobà en aquesta ocasió les millors sensacions i conclogué la seva participació amb la quarta posició amb un temps de 17:20.39. En qualsevol cas, no es un resultat que llevi valor a la seva espectacular temporada. 

 

Resultats – IV Cursa i Marxa per la Prevenció del Suïcidi (Manacor, 10-Set) 
Imatges – Caty Pons (Facebook); @fotoscarreras.com, Pedro Aboitiz, Raúl González; Alberto Hernández (MiguelezTeam/RFEA)