Els joves del Pegasus lideren el vol cap al futur de l’atletisme balear

El cap de setmana del 21 i 22 de maig el calendari atlètic autonòmic es limità a dos esdeveniments de gran envergadura però que deixaren activitat de gran qualitat en els seus sectors. La competició en pista fou la Final Balear Escolar, Campionat de Balears per les categories Sub16 i Sub18, prova que tingué lloc al CTEIB durant tres intenses jornades des de dissabte dematí fins diumenge al migdia. Una competició que repartí els títols entre els millors joves de les nostres Illes i que serví també per a posar nom i cognoms a les figures del present i futur més immediat del nostre atletisme. 

Al llarg del campionat es mostrà com a primera potència el Pegasus AC, club que finalitzà com a líder al medaller amb un botí final de 33 medalles, 15 d’elles d’or. Aquest quadre d’honor el completaren altres dos clubs mallorquins com el Diana AC (25 medalles, 13 títols) i el Siurell-Sa Sini (24 medalles, 9 d’or). Especialment significativa és la dada que comparteixen els dos primers clubs, amb un alt percentatge del seu botí obtingut per les seves atletes femenines. 

Una de les principals responsables d’aquesta dada fou Amelia Weeks. La Sub16 del Pegasus, en imparable estat de gràcia, afegí una fita més a la formidable progressió que està realitzant aquest curs. Si bé totes les seves actuacions foren valuoses, la primera fou la més extraordinària: a la final de 100 metres llisos, la deixebla de José Ángel Pinedo aturà el cronòmetre en 12.07 (+0.0), nova marca personal i plusmarca balear de la categoria, ja a només 0.05 del rècord d’Espanya. Weeks afegí al seu full d’actuacions la plata al 4×100 i l’or als 100 m/tanques, aquí amb 14.93 (-1.8). La seva companya Neus Borràs obtingué el mateix botí quant a metalls, sent els ors a les proves de pes i salt amb perxa (precisament com a líder de dos triplets del club calvianer). Encara a la categoria Sub16 femenina, també s’han de destacar les actuacions de Sandra Vadell (Diana AC, 10:37.78 als 3.000) i Alba García (CA Sa Raval, 15:34.1 als 3.000 marxa), molt a prop de les mínimes nacionals, un premi que sí obtingueren les germanes Lorenzo del Claudia Troppa SC amb la seva exhibició als 300 m/tanques: or per Paula amb 46.21 i plata per Inés amb 46.55. 

A la categoria Sub16 masculina el rei indiscutible fou el Siurell-Sa Sini, club que signà el triomf a 7 de les 19 proves del programa. Pedro Soler fou un dels triples campions del cap de setmana gràcies als seus triomfs a les dues proves de tanques i al relleu 4×100 (sumà també la plata al relleu llarg), mentre que el seu company Daniel Oliver també conquerí el seu particular doblet amb els títols de 1.000 i 1.500 m/obstacles. Santiago Herrera, ell del Pegasus, signà també un doblet amb les victòries a disc i martell, mentre que el seu company d’equip Carlos Grau es féu amb el triomf a javelina amb valuosa marca personal i mínima nacional de 47,20 metres. 

Al programa Sub18 femení el protagonisme quedà més repartit, fins el punt de deixar campiones de les quatre delegacions insulars, si bé les actuacions de més nivell les tornaren a deixar les atletes del Diana: Alba Serrano es penjà tres ors (200, 400 i 4×400) i una plata (4×100), sent especialment valuosa la volta a la pista individual en 56.65, marca personal i tercera referència nacional de l’any. El premi de la mínima nacional també l’aconseguí en aquesta categoria Ariana Robles, del CA Torrent, gràcies a una poderosa cavalcada als 800 metres que signà en 2:16.49. 

Finalment, la categoria Sub18 masculina tingué a Pau Femenías com el més llorejat del cap de setmana, gràcies als seus ors als relleus i als 200 metres, i al subcampionat que obtingué al 100, però aquí també hi hagué altres dominadors “de parcel·la”, com Víctor Vallejo (s’Arenal-Llucmajor), imponent guanyador als 100 (11.20) i 400 (50.66) metres, o els eivissencs Mauro García-Vallés i Mark Roper, ambdós del CA Pitiús: el primer dominà el 800 (1:57.38) i el 1.500, i el segon s’imposà per breus marges al 3.000 i al 2.000 m/obstacles. 

Coneixent l’exigència renovada de les mínimes nacionals, no sap greu que la xifra d’aquestes consecucions al campionat es quedàs en 7, i en qualsevol cas sempre s’ha de lloar l’entrega i la bona disposició competitiva de tots els nostres joves atletes en aquest sempre espectacular campionat, que entre altres dades, tornà a deixar 28 entitats amb aparició al pòdium i una millor marca balear de la història. 

El futur està ben assegurat. 

 

Resultats – Cpat. Balears Sub16 i Sub18 – Final Balear Escolar DGEiJ 2022 
Resum gràfic (Dani Espada) – Álbum gráfic (cortesia de Mónica Adrover/Diana AC)