El CA Montuïri conquerí el bosc de Buscastell

Aquest cap de setmana hi hagué doble ració de campionats de Balears (els dos darrers de la temporada, de fet) i un dia després de l’intens dematí a la pista de Magaluf, fou el torn del regional de cros pels atletes màsters, esdeveniment que tingué lloc al circuit de Buscastell, a Sant Antoni de Portmany (Eivissa). 

En aquest escenari el gran triomfador fou el CA Montuïri. Els atletes dirigits per Esteve Barceló signaren un imponent doblet per clubs, a homes i dones, a més a més de penjar-se nombroses medalles individuals, entre elles els títols de Juan Navarro (M35) i Manuel Picó (M50). 

Després de dues curses escolars, es donà pas a les dues curses del campionat, celebrada en primer lloc la de 6.500 metres, corresponent al campionat per clubs masculí. En un boscós i exigent circuit, decorat amb obstacles artificials (ria inclosa), el millor de tots fou Roberto Aguilar. El M40 del CA Inca arribà al tram decissiu en companyia dels M35 Juan Navarro (CA Montuïri) i Andreu Marimón (VIVA Es Raiguer), però es mostrà més fort als darrers 400 metres. A més a més del seu títol, la cursa deixà el de Juan Navarro (M35), David Barrientos (Endurance SC, M45) i Manuel Picó (CA Montuïri, M50). Fou precisament Picó qui tancà el quartet triomfador del CA Montuïri, campió per només un punt front el VIVA Es Raiguer. El CA Inca completà el pòdium en una resolució dramàtica: empatat a 58 punts amb l’Endurance, amb el seu quart home millor classificat. La cursa finalitzà amb l’emotiva arribada d’Emilio De la Cámara, que als seus 77 anys no dubtà en disputar la cursa llarga (renunciant al seu campionat individual) en favor de la classificació del CA Fidípides. 

A continuació tingué lloc la cursa de 4.500 metres, amb les veteranes femenines i els homes més longeus. Al capdavant es mostrà en tot moment Santos Martínez, amb la distanciada oposició d’Antonio Chaves, però l’atleta del CA Badia de Palma es mostrà inaccessible pel del CA Inca, i aconseguí l’acomiadament perfecte dels campionats de Balears pel club palmesà. Pocs segons per darrere, el campionat femení oferia una atractiva lluita, no només pels títols individuals, sinó també i especialment pel títol per clubs. Després d’uns primers quilòmetres liderats per Àngels Llobera (CA Montuïri), l’experiència de Sebastiana Llabrés (CA Inca), i amb una millor volta final es féu amb la victòria i el títol F40. Tot i així, el seu triomf no pogué ser extensible a l’àmbit col·lectiu: les dones del CA Montuïri resultaren “secundàries perfectes”, segona (Rosa Córdoba), tercera (Llobera) i quarta (Maria Ramis), per a aconseguir el tercer títol consecutiu en la categoria. L’Inca fou subcampió, i el local CA Sa Raval, tercer. Quant a títols individuals, la cursa també coronà dins dels seus grups d’edat a Verónica Castro (Endurance SC, F35), Nikola Mª Fernández (Atletas del Planet, F45), Mª José Boned (CA Sa Raval, F50), Mariska Anderegg (Pegasus AC, F55), Antonio Suñer (CA Pitiús, M60), Vicent Planells (CA Sa Raval, M65) i Vicente Capó (CA Inca, M75). 

El Trofeo Can Tixedo també oferí, tant abans com després de les proves màster, animades curses escolars, plenes d’infants de les escoles pitiüses i alguns de joves mallorquins, a més a més d’una prova absoluta masculina final de qualitat, la qual comptà amb la victòria d’Adrián Guirado (PD Santa Eulària), flanquejat al pòdium per William Aveiro (Ibiza Trail) i Pere Castell (Malift Mallorca Trail). 

Ruta 
El mateix dematí de diumenge 12 però a Mallorca, tingué lloc la cursa popular del cap de setmana, en la IV Cursa dels Bombers Mallorca, celebrada enguany a Inca. L’esdeveniment programà dues curses principals, de 10 i 5 quilòmetres, i posteriors curses infantils a la pista del poliesportiu Mateu Cañellas. 

Les proves principals les protagonitzaren més de 300 atletes, repartits quasi equitativament entre les dues distàncies. A la major, els millors foren Tomeu Rigo i Nicola Haelbig. EL corredor de l’Amistat-NovomarHotel aconseguí un triomf de prestigi amb un temps de 35:16, si bé amb la fèrria oposició de Miquel Ensenyat (CT Consell), qui s’hagué de conformar amb repetir la segona posició de 2019, enguany amb 35:19. tercer fou Radek Sventy (Suche Listi), amb 37:20. Per la seva part, la triatleta de les files del Sporting Calvià gaudí d’un avantatge més ampli. Als seus 43:09 el seguiren els 45:22 de la Sub18 Marta Obrador (Atletisme Porreres) i els 49:35 de Luciana Alarcón, qui completaren el pòdium d’honor. 

Quant als 5 quilómetres, el dominador clar fou Lucas Mola (ADA Calvià), qui s’apuntà el triomf amb sòlids 17:02, epsl 17:40 de Francesc Marcé (CA Joan Comes Sa Pobla) i pels 17:41 de Francisco J. Moya (Talaiots CM). A categoria femenina la millor fou Karina Gómez. L’atleta del CA Montuïri s’imposà gràcies a un temps de 19:18. Marian Campillo (Endurance SC, 20:14) i Mar Barroso (22:48), completaren el pòdium. 

 

Resultats – Cpat. Balears Màster de Cros 
Resultats – Trofeo Can Tixedo (resta de categories) 
Resultats – IV Cursa dels Bombers Mallorca 
Resum gràfic (Dani Espada) (Curses Màster) 
Caty Pons (Facebook)