Boutoil i De Villalonga inauguraren el circuit mallorquí de cros a Sa Nova Cabana

Dues noves proves de camp a través tingueren lloc aquest cap de setmana a les nostres Illes, i una d’elles serví per a obrir un nou calendari de cros a la delegació mallorquina. Fou gràcies al tradicional Cross ‘Emilio De la Cámara’, prova organitzada pel CA Fidípides que assolí la seva XXIIIª edició amb una participació total propera als 700 participants. 

Al circuit establert a Sa Nova Cabana (Marratxí), els guanyadors absoluts d’aquesta edició foren Aziz Boutoil i Francisca De Villalonga. L’atleta de l’ADA Calvià compartí lideratge inicialment amb Jaume Garcias (Amistat-NovomarHotel) i Lluís Fullana (Unicaja Jaén-Paraíso interior), però primer Garcias i finalment Fullana, acabaren cedint a la fortalesa del campió autonòmic de marató. Boutoil signà el seu triomf amb 34:31 sobre els 10.000 metres de recorregut, pels 34:39 de Fullana i els 35:10 de Garcias. El millos Sub23 de la cursa arribà a continuació, quart, en la figura de Miquel Salom (CA Montuïri), amb 36:51. 

Quant a la prova de 6.000 metres, guanyada pel màster 35 Alejandro Álvarez (Diana AC, 19:40), coronà també la millor fèmina de la jornada. L’honor fou per Francisca De Villalonga. La F40 del Sporting Calvià, qui ja s’imposà al 2015, reedità èxit al primer cros del curs amb 22:22, i prou solvència precedint en meta a Sara Pita (CA Manacor, 23:04) i qui fou la millor Sub23 de la cursa, Amelia Álvarez (VIVA Es Raiguer, 24:23). Aquí també triomfaren els joves Martí Ginard (CA Manacor) i Felip Marquès (Cercle Solleric), com a millors Sub18 i Sub20 respectivament. En aquestes categories de promoció, però sobre 4.000 metres, les millors foren Aina Alonso (Pegasus AC) i Joana Mª Rigo. 

Mallorca celebrarà un nou episodi de cros aquest proper diumenge 27 a Inca, on els terrenys del Serral de Ses Monges celebrarà un dels darrers campionats autonòmics d’aquest 2022, el de cros màster. 

Es Castell i Itálica 
L’altra prova regional de camp a través viscuda aquest diumenge 20 es donà a Es Castell, Menorca, on més de 120 atletes de totes les edats prengueren part del segon control de cros de la delegació. 

En aquesta ocasió els millors a categoria absoluta foren Maria Fiol (Menorca Trail Es Castell) i Nil Riudavets (Artiem SC), amb temps respectius de 35:58 i 29:20. Albert Martínez i Javier Sintes, de la mateixa manera que Katty Holguin i Laura Ruiz, completaren els pòdiums absoluts. Marta Orives (Menorca Trail) i Antonio Saavedra (Alaior Esport) foren els millors veterans, i Xavier Taltavull (Cecome Sant Lluís), el millor Sub20. 

Aquest cap de setmana l’atletisme balear també tingué representació als crossos del calendari nacional. En aquesta ocasió fou a Santiponce, Sevilla, a l’emblemàtic XXXIX Cross internacional de Itálica. La formenterenca Andrea Romero (JA Elche) lluí el seu gran estat de forma a la prova internacional femenina on aconseguí una meritòria 13ª posició, en una cursa d’altíssim nivell on resultà la vuitena del còmput espanyol. Registrà 34:58 sobre 10.092 metres, i donà continuïtat al seu gran novembre, ja a només tres setmanes de l’Europeu de Turín. 

 

Resultats – XXIII Cross ‘Emilio De la Cámara’ (categories JEE, pendents de publicar) 
Resultats – II Control de cros (Es Castell, Menorca) 
Imatges – Delegació de Menorca, Dani Espada (resum gràfic, Cross ‘Emilio De la Cámara’)