Andrea Romero signa la seva millor actuació continental a Dublín

L’atleta Andrea Romero es classificà en 30ª posició al Campionat d’Europa de Cros celebrat aquest dissabte a la localitat irlandesa de Fingal-Dublín. 

La formenterenca de la JA Elche signà amb aquest resultat la seva millor actuació a un continental de camp a través, del qual ja ha disputat tres edicions: Samorin 2017 (fou 41ª Sub20 amb poquíssimes setmanes dins la categoria), Lisboa 2019 (63ª Sub20) i aquest de Dublín 2021, on ha estat 30ª amb un temps de 22:00 sobre els 6.000 metres de recorregut, a 1:28 de la campiona, la italiana Battocletti. Romero fou la cinquena de les espanyoles en meta, participant del quart lloc final del combinat nacional. 

No cal dir que la deixebla de José Antonio Redolat s’està consolidant com a una especialista del camp a través, on ha recollit els seus millors èxits i modalitat que li ha brindat les quatre internacionalitats que compta per ara amb #EspañaAtletismo: a més a més dels tres europeus esmentats anteriorment, Romero va prendre part al Mundial Escolar FIS de París 2018, on va finalitzar en una memorable 24ª posició. 

Amb la de Romero a Dublín es tanca una temporada de bones i inoblidables internacionalitats per l’atletisme balear: continentals absoluts en pista coberta i de categories a l’aire lliure, Copa d’Europa de llançaments i de marxa per equips… sense oblidar els Jocs Olímpics. Un valuós apartat que repassarem en un proper article abans que no acabi la temporada. 

Getafe i Málaga 
L’asfalt fou el protagonista a altres dues proves del calendari RFEA amb presència balear. A Getafe, al XXVè Cpat. Espanya Màster de marxa, l’eivissenc Ángel Blanco (Atletismo Alcorcón) es penjà la medalla de plata amb un excel·lent temps de 48:05 sobre els 10 quilòmetres de prova. 

D’altra banda, a la Zúrich Maratón de Málaga 2021, el balear més destacat fou el M35 del VIVA Es Raiguer Fernando Franco, qui dugué la seva marca personal fins notables 2h40:51. La ferrerienca Maria Pallicer no tingué èxit a la mitja marató, on optà per retirar-se als dos terços de prova. 

 

Team Miguelez (RFEA), Arxiu FAIB