Blanco i Font, nous campions de Balears de marxa en ruta a Sant Antoni

Aquest tercer diumenge de 2022 ja serví per a celebrar el primer campionat autonòmic de la temporada. Fou el XL Cpat. Balears de Marxa en Ruta, disputat aquesta vegada a la localitat eivissenca de Sant Antoni de Portmany, juntament amb el Trofeu Tolo Torres. 

Els nous campions de la modalitat resultaren Ángel Blanco i Aina Font. Veterania masculina i joventut femenina per a proclamar els primers campions absoluts de la temporada, que com és habitual des del 2010 competiren sobre la distància de 10 quilòmetres. En el cas de la categoria masculina, el M40 Blanco (Atletismo Alcorcón) tornà a guanyar un títol que ja aconseguí el 2018, enguany amb un excel·lent temps de 46:37. Enrere deixà al campió de les dues darreres edicions, el M50 Alex Flórez, qui estrenant colors amb l’Amistat-NovomarHotel, fou subcampió amb 47:59. El bronze fou pel campió del 2019, Ángel S. Salazar (CA Pitiús), amb un temps de 48:14. Qui tingué l’honor de competir amb els dominadors del darrer lustre fou el Sub18 Antonio Boned (CA Sa Raval), quart i campió de la seva categoria amb 57:13. 

Quant al títol femení, resultà una disputa amb aspirants amb molta menys experiència que els homes medallistes, atenent que les tres atletes que ocuparen el pòdium són Sub18. I de primer any, en el cas de la guanyadora, que resultà ser Aina Font. La mallorquina del CA Sant Joan valencià debutà sobre 10 quilòmetres d’immillorable forma, amb un temps de 1h01:15, destronant la campiona del 2021 Xesca Caldentey (Joan Capó Felanitx, 1h03:07) i per davant de la també debutant Marina Osuna (VIVA Es Raiguer, 1h09:56). Altres títols autonòmics repartits a la prova de 5 quilòmetres foren els màster femenins (Mª Dolores Rangel, F40 del Siurell-Sa Sini amb 31:19, i Laura Máñez, F35 del CA Montuïri amb 31:49) i els Sub16 (Alejandro Lozano De Sosa, CE Total Team, 30:56, i Alba García, CA Sa Raval, 30:13). Sobre 3 quilòmetres, els campions Sub14 foren Nil Avellaneda (Sporting Calvià) i Carla Fernández (VIVA Es Raiguer) amb temps respectius de 19:57 i 19:27. 

Menorquí de cros 
L’altra cita regional de diumenge fou el Campionat de Menorca de Cros, disputat enguany al circuit que disposà el Club Menorca Trail a la localitat d’Es Castell. Amb una participació que superà els 110 atletes entre totes les categories, els campions absoluts foren Marina Bagur (CA Ría Ferrol, 35:37) i Tòful Moll (Alaior Esport, 32:24), en la prova que es disputà sobre 9.000 metres. 

Altres campions insulars a les principals categories foren Miguel González i Catalina Cardona (màster), Judith Puig (Sub20), Sergi Pons i Gemma Gonyalons (Sub18) i Rafel Villalonga i Jimena Pons (Sub16). 

Ponte Romana 
Aquest diumenge també competiren dos dels nostres referents del circuit nacional al V Cross Ponte Romana de Lugo. La formenterenca Andrea Romero es classificà en una memorable tercera posició a la prova absoluta femenina. La Sub23 de la JA Elche registrà 29:05 sobre els 8.700 metres de reocrregut, i quedà a només 17 segons de la guanyadora Àgueda Muñoz, i a 8 de la segona, Solange A. Pereira. La deixebla de José Antonio Redolat continua apuntant a una nova temporada de camp a través pel record. L’altre representant del nostre atletisme a la prova gallega fou David Palacio, qui debutà amb el seu nou club, el Clínica Menorca CAUG. Palacio demostrà que també es troba en el bon camí cap a la seva recuperació i el seu restabliment dins la primera fila nacional, amb un vuitè lloc que registrà amb 29:56 sobre els 9.800 metres de cursa. 

 

Resultats (provisionals) – XL Cpat. Balears de Marxa en Ruta 
Resultats – Cpat. Menorca de Cros 2022 (categories menors
FAIB, Delegació de Menorca