La Binter Night Run Última Hora tenyí Palma de verd

Si bé l’activitat federada popular del cap de setmana es limità a un únic esdeveniment, cal dir que fou de grans proporcions. Quasi 1.500 participants prengueren part dissabte 11 al capvespre de la Binter Night Run – Última Hora 2022, prova organitzada per DG Eventos i el CM Mallorca, amb el principal patrocini del mitjà de comunicació que tres anys després tornà a la façana de Palma amb tot un desplegament de solidaritat, llums i grans curses. 

El programa contemplà tres curses. Primer, la Milla Verda de caràcter solidari, prova a benefici d’ASPACE i oberta a participants amb tota mena de capacitat motriu, els quals multiplicaren el sentit inclusiu de la prova on els més ràpids foren el triatleta Philip Kretz (5:09) i la Sub18 Carla Urbano (6:17). 

Amb uns minuts de retràs el Passeig Sagrera donà la sortida als 5 Km, amb quasi mig miler de participants i aquí ja amb un sentit més competitiu. Els líders de la classificació foren Pedro Olmo i Yessica Pérez. L’atleta de l’Amistat-Novomarhotel s’imposà amb bons 16:18, per davant de José Mª Díaz i David Pérez; mentre que la guanyadora femenina ho féu en 18:57, acompanyada al pòdium per Marina Campillo i Margarita Llobera. 

La prova dels 10 Km, amb sortida al Castell de Bellver, reuní a més 770 participants i molt, molt de nivell. Especialment a la categoria masculina on els tres primers atletes davallaren dels 30 minuts. El kenià Nehemiah Kipyegon (29:01) es mostrà inaccessible fins i tot pel seu compatriota Dominick Kipkirui (29:37), qui tingué al tercer classificat, l’argentí Marcelo Fabián Manrique (29:41), molt a prop. Després d’aquest pòdium d’altíssim nivell, ja creuà la meta el primer atleta local: el Sub23 Adrià Ceballos (FC Barcelona) demostrà una vegada més, aquesta vegada sobre asfalt, la seva formidable progressió amb 30:44.

Precisament fou una deixebla del SISU Team, Mª Luz Tesuri, la guanyadora en categoria femenina. L’atleta argentina del CA Adidas entrà al top-ten de la general amb imponents 34:23, deixant enrere la campiona de Balears de 10.000 Gemma Llabrés (CA Palma), segona amb 35:45, i a Marina Grosso (Xavi Bonnín Team), tercera amb 38:56. 

 

 

Resultats – Binter Night Run Última Hora 2022 (Milla Verda Última Hora
Imatges – Jaume Morey/Pilar Pellicer (Última Hora), FAIB