MOTORISA | Renault Trucks T, camión del año en España 2014

Ben Hadi i Amebaw s’apuntaren els 10K ‘Playa d’en Bossa’

L’activitat federada de diumenge 28 es completà amb la primera prova de ruta del calendari RFEA de 2021, els 10K ‘Playa d’en Bossa’, celebrada a Eivissa, els quals comptaren amb un cartell de luxe amb corredors de talla internacional i els triatletes olímpics Javier Gómez i Mario Mola.

El triomf masculí correspongué al marroquí del CA Ibiza Youssef Ben Hadi, qui aturà el cronòmetre en un temps de 29 minuts justos. Ben Hadi es veié molt consistent com a cap de cursa però un impecable Mario Mola, que demostrà a Eivissa que es troba en molt bona forma, no li deixà cap moment de relax fins completada la prova. El triatleta mallorquí de l’ADA Calvià quedà a només dos segons del guanyador, i amb 29:02, a només cinc del rècord de Balears de la modalitat que posseeix des del 1997 Toni Peña.
El català Jaume Leiva (29:47) i l’aragonès Jesús Olmos (29:50) completaren el millor quintet de la cursa, i encara el triatleta gallec Gómez Noya, sisè, també davallà de la mitja hora (29:58).
Quant al triomf en categoria femenina correspongué a l’atleta d’origen etíop Likina Amebaw. La corredora del Playas de Castellón resident a Àvila demostrà la seva superioritat i no donà opció a victòria alternativa: el seu ritme la dugué a encapçalar el quadre d’honor femení amb 32:40, des de la setzena posició general.
Melody Julien (33:24) i la triatleta de l’ADA Calvià Carolina Routier (35:49), completaren el pòdium, amb Susana Sevillano (38:24) i Irati Matas (40:47) també entre les cinc millors.
La prova resultà un èxit en organització que comptà finalment amb 130 atletes classificats. L’esdeveniment culminarà amb la seva “segona part”, la prova de 5 quilòmetres, prevista pel proper diumenge 11 d’abril.
 
Sergio G Cañizares (Última Hora)