Aveiro i Calero no donaren opció al Port de Sant Miquel

Els atletes William Aveiro i Bel Calero es proclamaren nous campions de Balears de Trail Running en la modalitat de mitja distància, aquest diumenge a Sant Joan de Labritja, Eivissa. 

Fou sobre el 21 quilòmetres de la prova llarga de la IV Ruta Norte – Port de Sant Miquel, al nord de la pitiüsa major, on més d’un centenar d’aspirants prengueren part de la cinquena edició del campionat. El títol individual masculí fou dominat pel local William Aveiro. L’especialista de l’Ibiza Trail es mostrà còmode a la prova i demostrà una vegada más ser un dels referents del trail autonòmic en l’actualitat. La superioritat d’Aveiro fou majúscula, superior als set minuts respecte el seu més immediat perseguidor, el corredor portuguès Pedro Silva (Viana Trail), qui creuà la meta en segona posició però com a participant fora de concurs pel campionat. Pocs segons després arribà el tercer classificat, aquest sí com a subcampió autonòmic: Sergi beltran (Siurell-Sa Sini) es feu amb el seu primer pòdium regional dins del sector del trail amb un temps de 1h:50.39. Minut i mig més tard, José Luis García Pujadas (Surco Lucena), 16è classificat al nacional de trail (marató) una setmana abans, tancà el pòdium amb 1h52:16. 

Quant a la categoria femenina, la mallorquina Bel Calero també es féu amb el títol, el segon en el seu cas (ja guanyà la primera edició al 2017), amb un ampli marge. Al seu temps de 2h09:58, el qual marcà des de la quinzena posició de la general, el seguiren els 2h23:23 de Maria Ramis. La veterana del Club Marathon Mallorca, cinquena del món la setmana abans a Àustria, enllaçà el seu segon cap de setmana d’èxits amb la plata absoluta. Per la seva part, la menorquina Maria Allés (Cecome Sant Lluís) fou l’encarregada de tancar el pòdium amb un temps de 2h28:43. 

A la classificació per clubs, les dones de l’amfitrió TriDeporte s’alçaren amb el triomf gràcies a l’acumulat de 8h09:54 que sumaren les seves tres millors representants; mentre que a la categoria masculina, el triomf col·lectiu correspongué als homes de l’Amistat-NovomarHotel, amb 6h16:05 i un marge relativament ajustat de menys de 2 minuts i mig. El club presidit per Josema Ballesteros afegeix una nova fita en aquesta nova parcel·la, després d’aconseguir títols per clubs a pista, cros i ruta, al llarg de la seva història. 

A la prova que es disputà també diumenge dematí, sobre 10 quilòmetres, els millors foren Juan José Motilla, amb 50:05, i Sara Illescas (Eiviatletisme CE, 1h09:16). El pòdium masculí el completaren Giulio Magnasco i Jonatan Blanco, i el femení, Laura Planells i Estefanía Tur. La prova ‘curta’ del programa dominical comptà amb més d’una cinqüentena de participants. 

Pel que fa a la prova que serví d’aperitiu dissabte 11 dematí, la I Crono Vertical ‘Ruta Norte – Port de Sant Miquel’, de la qual prengueren part una vintena d’aspirants, els millors foren Andoni Valencia i Lydia Yern. L’esportista de l’Ibiza Half Triathlon marcà el millor temps amb un registre de 25:43, pels 26:05 de Christian Torres (Eiviatletisme CE) i pels 28:53 de José Mª Cardona (CA Sa Raval). Per la seva part, la corredora del TriDeporte marcà 35:44, pels 36:47 d’Irene Rodríguez i pels 49:05 de Beau Bikker, segona i tercera respectivament. 

 

Resultats – I Crono Vertical ‘Ruta Norte – Port de Sant Miquel (11-Set) 
Resultats – IV Cursa ‘Ruta Norte – Port de Sant Miquel (12-Set) 
Resultats – V Cpat. Balears de Trail Mitja distància