Atletisme a tres bandes, imparable contra la calor

L’equador del mes d’agost deixà tres activitats populars al nostre calendari. Aquest diumenge 15, els municipis de Sóller (Mallorca), Es Castell (Menorca) i Sant Josep (Eivissa) celebraren noves edicions de respectives curses populars. 

La més concorreguda i emblemàtica fou la ‘Ciutat de Sóller’. El municipi de la vall mallorquina tornà a oferir una de les proves més clàssiques del nostre calendari, ja en la seva quadragèssima primera edició, en un esdeveniment que tot i patir l’onada de calor d’aquests dies, aglutinà a més de 300 atletes de totes les edats. 

Els guanyadors a la cursa principal, de 8,6 quilòmetres, foren els locals Joan Navarro i Lila Benabarre. El solleric del CA Montuïri compartí cap de cursa amb Guillem Simonet, Joan Marín i Miquel Àngel Salom fins metres després del canvi de sentit al Port de Sóller. De tornada cap al poble, Salom, Sub20 del Viwo Hotels, perdé contacte amb els altres tres, que continuaren inamovibles colze amb colze fins els darrers 400 metres. Arribat el moment de lluitar pel triomf, Navarro es mostrà millor a un sprint que competí amb Simonet. El local aconseguí el seu segon triomf a la prova (guanyà el 2018) amb 29:23, per 29:25 del palmesà de l’Amistat-NovomarHotel Simonet. Marín (CT Global Training) finalitzà tercer amb 29:30. 

Entre les fèmines, liderà la categoria principalment Leonor Font, triple guanyadora de la cursa (2014, 2016 i 2018), tot i que sempre avançà seguida d’aprop per Lila Benabarre, de la Secció de Muntanya i Escalada de Sóller. Tant fou així que la local superà Font al darrer terç de cursa, per a avançar en solitari i fer-se amb la victòria amb un temps de 37:41, pels 38:31 finals de Font i els 38:54 de Victoria Albelda, també de la SMiE Sóller. 

El triple front atlètic de diumenge dematí tingué el seu vessant menorquí al municipi d’Es Castell, amb la celebració de la Milla de Sant Jaume. La Palça de l’Esplanada acollí un esdeveniment que reuní més d’un centenar d’atletes de totes les edats. A la cursa principal s’imposaren al curt però exigent recorregut Joan Solé i Maria Pallicer. El Sub23 Solé es fue amb el triomf amb un temps de 6:03, pels 6:12 del M45 Antonio Godoy i els 6:16 de Miguel Huguet. Per la seva part, la ferrerienca Pallicer continuà mostrant-se intratable, aquesta vegada en la distància de milla, i s’apuntà un nou èxit amb un temps de 6:36, vuitena marca de la general. L’acompanyaren al pòdium Maria Fiol, segona amb 7:05, i Lita López, tercera amb 7:31. 

Quant a la prova pitiüsa del cap de setmana, es tractà del Trail de Sant Jordi, una de les poques proves que sí comptà amb edició al difícil 2020 i que enguany arribà al seu desè aniversari. El poliesportiu de Can Guerxo (Sant Josep de Sa Talaia) fou epicentre de la prova de 16 quilòmetres de recorregut, de la qual prengueren part més de 80 atletes testimonis d’una nova exhibició de William Aveiro i d’Irati Matas. El corredor d’origen paraguaià de l’Ibiza Trail signà el seu quart triomf a la prova, aquest vegada amb un temps de 1 hora, 12 minuts i 29 segons. El pòdium el resolgueren en pocs segons  Abraham Bringué (Team Adobe Eivissa) i Andoni Valencia, amb temps respectius de 1h19:45 i 1h19:57. Quant a Matas (Casablanca Zaragoza), sumà al seu currículum un prestigiós triomf des de la catorzena posició de la general, amb un temps de 1h27:56 i un ample marge. Lidia Yern fou segona amb 1h44:13, i Laura Roig, tercera amb 1h44:20. 

 

Resultats – XLI Cursa ‘Ciutat de Sóller’ 
Resultats – Milla de Sant Jaume 2021 (Es Castell) 
Resultats – X Trail de Sant Jordi (Sant Josep) 
Resum gràfic (Dani Espada) – XLI Cursa ‘Ciutat de Sóller’ 
Jaume Fiol (deportesmenorca.com), CA Ibiza