Alex Vidal i Maria Pallicer, intratables a les Milles de Maó

El darrer cap de setmana de maig deixà una altra prova popular que tot i la seva joventut ja és emblemàtica al nostre calendari, i en particular en el de la delegació menorquina, les 10 i 5 Milles ‘Ciutat de Maó’, que celebraren la seva sisena edició amb una participació que fregà els 300 atletes classificats. 

A la prova llarga de les 10 milles, el triomf fou inapel·lable per Alex Vidal i María J. Pallicer. El corredor menorquí afincat al Regne Unit arribava de superar la COVID-19 feia poques setmanes però això no fou impediment per a imposar el seu gran estat de forma i anotar-se un prestigiós triomf amb 56:06. El corredor del Cecome Sant Lluís Joan Moreno, guanyador el 2018, fou aquesta vegada segon amb 58:17, mentre que el pòdium masculí el completà Carlos Flores, ja per damunt de l’hora de temps, amb 1h00:19. 

Pel que fa a Pallicer, sumà un capítol més a la seva bona relació amb la prova: després de guanyar la primera edició (2016) a la prova curta, la ferrerienca ja enllaça cinc victòries a les 10 milles, el d’enguany amb un temps de 1h02:40 des de la tretzena posició de la general. La seva més immediata perseguidora quedà a quasi cinc minuts, aquesta vegada en la figura de Maria Fiol (Menorca Trail Es Castell), qui invertí un temps de 1h07:32, mentre que la tercera posició quedà en mans de Marta Orives (Sant Josep Obrer), amb 1h11:09. 

Quant a les 5 milles es feren amb la victòria Miquel Torres i Mari Allés. L’atleta del CE Island Sport s’adjudicà el triomf amb un temps de 28:16, seguit de Jairo Espi (28:35) i Joan Torres (29:50). Allés (Cecome Sant Lluís) aconseguí la seva victòria amb ampli marge i un temps de 33:57, pels 37:03 de Mónica Bosch (Artiem SC) i els 37:49 de Pilar Pons. 

La prova organitzada per Unisport Consulting fou un nou èxit camí de la recuperació del calendari popular que comptà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Maó i el Consorci Militar de Menorca, a més a més de múltiples firmes empresarials locals i regionals. 

El cap de setmana havia quedat obert al nostre calendari per una altra prova popular, la quarta etapa del Circuit de Curses familiars per la Serra del Consell de Mallorca. Aquest dissabte fou el torn de compartir gambades als terrenys de Raixa, Bunyola, una activitat que tornà a oferir una activitat esportiva saludable compartida per les moltes famílies participants, les quals tornaren, una vegada més, a exhaurir les inscripcions oferides dies abans de l’esdeveniment. 

 

Resultats – VI 10 i 5 Milles ‘Ciutat de Maó’ 
Toni Pons Barro (Facebook), Laura Tomás (Menorca Info), Consell de Mallorca