Alaior i El Paso mostren els dorsals més enllà de Tòquio

Més enllà de la brillant actuació dels nostres dos atletes als Jocs Olímpics de Tokyo2020, els primers dies d’agost ens han deixat dues activitats més properes, una d’àmbit autonòmic i una altra d’àmbit nacional. 

Dijous 5 tingué lloc la Cursa ‘Festes de Sant Llorenç’ al municipi menorquí d’Alaior, segon episodi dins de la XXIIª Lliga de Curses d’Estiu per a tothom. El polígon La Trotxa acollí un esdeveniment del qual prengueren part més de 170 atletes de totes les edats. La cursa absoluta, d’aproximadament 3,2 quilòmetres de distància, fou guanyada per Ayyoub Boulfoul i Maria Pallicer. El corredor de l’Alaior Esport, club organitzador de la prova juntament amb el consistori local, s’imposà gràcies a una darrera volta superior, després de compartir el cap de cursa durant les tres primeres amb altres tres aspirants. D’ells, qui finalment completaren el pòdium foren Joan Solé i Mikel Aguirrebeña, amb temps respectius de 9:51 i 9:58, pels 9:49 que donaren el triomf a Boulfoul.

La classificació femenina no fou tan ajustada a causa de la superioritat que mostrà Maria Pallicer. La veterana ferrerienca continuà demostrant la seva dominància al circuit popular insular i avança amb notable avantatge ja des del primer gir al circuit. Entrà finalment a la catorzena posició general, amb un temps de 11:11. L’acompanyaren al pòdium Marta Orives (Sant Josep Obrer, 12:34) i Lita López (Avinent Manresa, 12:42). 

La propera aturada del circuit popular menorquí serà previsiblement diumenge 15, amb la Milla de Sant Jaume a Es Castell. 

 

Seleccions de Trail 
L’altre front de la setmana celebrà la seva activitat dissabte 7, amb el Campionat d’Espanya de Trail per Federacions Autonòmiques. Fou a la prova d’El Reventón, a El Paso, localitat canària de l’illa de La Palma. Fins allà acudiren nou atletes illencs, quatre dones i cinc homes, per a defensar els colors de la nostra delegació sobre una prova d’aproximadament 32 quilòmetres. 

Les dones es classificaren en vuitena posició, liderades per la mallorquina Karina Gómez. L’atleta del CA Montuïri arribà en excel·lent vuitena posició, amb un temps de 3h00:50. Rubricaren la classificació col·lectiva Amanda Martín (25ª amb 3h16:39) i la menorquina Maria Allés (36ª amb 3h32:59), mentre que Rosa Córdoba finalitzà en 38ª posició amb 3h48:27. 

Quant als homes, foren novens amb una millor aportació individual de William Aveiro. El corredor eivissenc de l’Ibiza Trail mostrà el seu gran estat de forma, aquesta vegada amb la samarreta de la selecció autonòmica, amb una valuosa 14ª posició, la qual signà amb un temps de 2h35:52. La classificació la tancaren els mallorquins Damià Ramis (33r, 2h47:00) i Guillem Duran (36è, 2h48:41), mentre que els menorquins Joan J. Florit (37è, 2h51:10) i Ramon Rosselló (43r, 2h57:00), completaren una nova experiència col·lectiva per la nostra federació. 

 

Resultats – Cursa ‘Festes de Sant Llorenç’ (Alaior, 5-Ago) 
Resultats – Cpat. Espanya de Trail per FFAA (El Paso, 7-Ago) 
Toni Pons Barro (Facebook), FAIB