Abdelaziz Merzougui, campió d’Espanya de mitja marató i líder de la gesta de l’ADA Calvià

L’atleta de l’ADA Calvià Abdelaziz Merzougui es proclamà aquest cap de setmana campió d’Espanya de mitja marató, gràcies a la seva victòria a la XXXIV Mitja marató de Bajo Pas, celebrada dissabte capvespre a Oruña de Piélagos, Cantàbria. 

El deixeble de Johny Ouriaghli marxà en tot moment en les posicions capdavanteres de la cursa: amb una dotzena més d’aspirant al pas pel quilòmetre 5  (en 15:28), i ja apostant fort per les seves possibilitats al pas pel quilòmetre 10, el qual passà en solitari com a líder de la cursa amb 4 segons sobre Houssame Benabbou. El quilòmetre 15 el tornaren a passar plegats, però ja com a clars aspirants a les dues posicions de major honor amb els perseguidors més propers massa enfora. Abans d’arribar al quilòmetre 20, Merzougui espitjà novament i a falta del darrer quilòmetre tornava a gaudir de quatre segons de marge, un marge que s’amplià de manera triomfal per l’atleta de l’ADA Calvià. 

La seva victòria la certificà amb un temps de 1 hora, 4 minuts i 17 segons, tercera millor marca anual de la temporada a nivell nacional. L’actuació de Merzougui liderà la conjunta de l’ADA Calvià, aspirant també al títol per clubs. Els temps del madrileny José España (1h07:18) i del mallorquí Aziz Boutoil (28è amb 1h10:36), deixaren la suma del club calvianer en 3h22:11… mateix temps que el Cárnicas Serrano! Però el tercer home del club valencià fou millor que Boutoil, circumstància que deixà als homes del club mallorquí amb el subcampionat. L’actuació de l’ADA Calvià quedà completada pel català Reyes Estévez, subcampió nacional M45 amb 1h11:22, i pel manacorí Guillem Duran, 50m amb 1h12:54. Des de l’històric títol absolut aconseguit pel CA Montuïri femení el gener de 2018 a Melilla (també a mitja marató), aquest és el resultat més important d’un club balear a qualsevol modalitat atlètica. 

Més enllà de la categoria absoluta, l’atletisme balear tingué dues excel·lents notícies més a la prova càntabra. El M70 del Siurell-Sa Sini Antonio Jurado es proclamà subcampió d’Espanya de la seva categoria gràcies a un temps de 1h40:49, mentre que Joana Galletero, atleta del CA Manacor, marcà el segon millor temps entre les participants F65 (2h01:59), un temps que malauradament no li valgué la medalla de plata per una irregularitat en la seva admissió al campionat. 

 

Resultats – Cpat. Espanya de mitja marató 2021 
ADA Calvià, MiguelezTeam (RFEA), FotosCarreras.com